Gidiyor musunuz? :(

HESmarka, kurumunuzun ihtiyaç duyabileceği birçok konuda hizmet vermektedir. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için size ulaşabiliriz.

Pazarlama Stratejileri ve Yönetimi

Uluslararası Fuar Danışmanlığı

Fuar katılımları şirketlere üst seviyede iletişim imkânı sağlayan önemli bir tanıtım aracıdır. Fuar ortamı diğer pazarlama yöntemlerinin tam olarak sağlayamadığı gerçeklik duygusunu da sağlamaktadır. Katılımcı firmanın çizmek istediği detaylı firma imajı ile birlikte kişisel iletişim imkânı karşılıklı etkileşimi doğurmaktadır.

Bizim de öncelikli hedefimiz; danışanlarımızı hedef pazarlarda doğru fuarlara yönlendirerek, katılımcı firmalarımızın iç piyasada ve Türkiye ihracatına en etkin katkıda bulunmasını sağlamaktır.

Fuarlara sadece satış hedeflenerek değil, günümüzde çoğunlukla önemi daha iyi anlaşılan pazar bilgilerini artırmak, ürünlerinin uluslararası pazarlarda kabul görme durumunu ve ihracat kabiliyetini öğrenmek, rakiplerini ve rakip ürünleri tanımak, eski müşterilerle olan ilişkileri kuvvetlendirerek yeni müşteriler edinmek, fiyat kalite ve servis hizmetleri açısında pazarlama politikaları yaymak, yeni ürünlerini tanıtmak, yurt dışında temsilci bulmak veya dağıtım ağı kurmak amaçlarıyla katılırlar.

Ürünlerini yurt dışında pazarlamak isteyen firmalar için uluslararası fuarlara katılmak doğru bir karardır. Bu amaçla, ilk aşamada bir ön araştırma yapılarak hangi fuarın daha uygun olacağına karar vermek gerekir. Firmanın katılacağı fuarı seçmesinde, o fuarın kaç yıldır düzenlendiği, yıllara göre katılımcı ve ziyaretçi sayıları, bu sayılardaki artış veya azalış, yabancı katılımcı ve ziyaretçi oranı, metrekare olarak büyüklüğü gibi fuarın uluslararası olma niteliğini belirleyen kriterler dikkate alınmalıdır. Karar aşamasında firmanın katılmayı düşündüğü fuarı imkan olursa önceden ziyaret etmesinde de fayda vardır.

Halkla İlişkiler

"Medya ilişkileri nedir?" Kulağa sorulması gereken çok net bir soru gibi geliyor. Birçok kişi cevabı bildiğini sanır fakat mesleği PR olan kişilerden alacağınız birçok cevap ile hayrete düşebilirsiniz.

Firmaların bu hizmeti in-house olarak gerçekleştirdiklerine rastlanmakla beraber, HES Marker reklam ajansı gerçek profesyoneller tarafından geliştirilen stratejileri ile markanıza değer katacak.

Geride bıraktığımız son on yıla bakıldığında Google'ın da, medya profili güçlü firmaları öne çıkarttığı görülmekte. Kelimeleri seçerek söylemek gerekirse: basın hizmetleri markanıza çok önemli gelişim şansı tanır. Ticari kıymetiniz bu sayede internette daha görünür bir hal alır.

Markanız Medya İlişkileri Hizmetinden Nasıl Faydalanabilir?

PR hizmetinin üç ana unsuru; marka, itibar ve satıştır.

İyi medya ilişkileri bir şirketin marka bilincini artırabilir. Ama tek başına marka bilinirliği iyi olabileceği gibi kötü de olabilir. Bu nedenle iyi bir PR uygulayıcısı itibar yönetimine de  odaklanır. Marka bilinirliğinin tek başına arzulanan intibayı bırakmayacağı durumlarda, güçlü bir itibar yönetimi inşa ederek, müşterilerin ve diğer paydaşların algılarını değiştirmeye yardımcı olabiliriz.

Medya ilişkileri aynı oranda satışları artırabilir. Hem doğrudan marka bilincini arttırarak hem de yaratılan itibar sayesinde dolaylı olarak. Birebir marka yazılarak yapılan aramalar haricinde özel yöntemlerle markanızın internette görünürlüğünü arttırıyoruz. Bu son nokta çok karmaşık bir prosedüre sahiptir. Bu sebeple sitemizde özel bir SEO PR sayfası bulunmaktadir.

İyi bir medya ilişkisi yönetimi kampanyası, basit pazarlama iletişiminin sağlayamayacağı şekilde; misyonunuzu ve vizyonunuzu karşı tarafa iletme şansını doğuracaktır.

Dijital Pazarlama

SEO ve Google Reklamları Yönetimi

Google Ads (AdWords) ile, işletmenizin sunduğu ürün veya hizmetleri müşterilerinize sunarak daha fazla potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz. Google ADS nin sunmuş olduğu farklı reklam modelleri arasından işletmenize uygun reklam modellerini seçmek ve doğru bütçe yönetimi, hedef kitle ve dönüşüm oranları ile başarı kaçınılmazdır. Google ADS Reklamları sürekli analiz edilip değişken stratejiler uygulanması gereken bir yapıdadır. Google ADS ile paralel olarak Google Analytics, Google Merchant Center (E-Ticaret), Google Search Console gibi bir çok servis paralel olarak çalışabilmekte olup Profesyonel Google ADS Reklam Uzmanları ile çalışmak işletmenize yüksek dönüşüm sağlayacaktır. Google Adwords reklamları, dijital pazarlama stratejinizin ve çalışmalarınızın sonuçlarını toplayacağınız en önemli halkasıdır. 

Google arama motorunda etkili şekilde bir reklam verebilmek istiyorsanız, doğru kampanyaları doğru şekilde hedef kitlenize aktarmanız gerekir. Google ADS ile iyi kurgulanmış reklam setleri, doğru hedefleme, rakip analizi ve düzenli data okuma işlemleri ile işlerin nasıl ilerlediğini adım adım görebileceksiniz. HES Marker en etkili reklam metinlerinizi ve anahtar kelimelerinizi sizler için belirleyerek hedef kitlenizden olumlu geri dönüşler almanızı sağlar. Milyonlarca kullanıcı arasından Potansiyel Müşterilere en hızlı erişmenin mümkün olduğu Google ADS Reklamları ile işletmenizi büyütün.

Sosyal Medya Pazarlama ve Yönetimi

Olağanüstü marka deneyimleri yaratmak için dijital medyayı nasıl kullanacağımızı biliyoruz. İnsanlar teknolojinin bir marka ile etkileşime girmelerine yardımcı olmasını bekler fakat bunu yaparken teknolojinin karmaşıklığının yoluna çıkmasını istemez. Dijital dünyaya yaklaşımımız; kusursuz tecrübeyi yaratırken arka plandaki teknolojinin kullanıcı için neredeyse görünmez olmasını sağlamaktadır.

Sosyal medya yönetimi markalar için dijital pazarlamanın en önemli aracı oldu, kurumunuz hangi sektörde hizmet verirse versin müşterileriniz ile etkileşimde bulunabilmesi için mutlaka bir sosyal medya platformunda yer almalıdır.

1) İçerik Üretimi

İçerik dijital pazarlamanın hazinesidir. İçerik kullanımını ne kadar doğru ne kadar etkili yaparsanız dönüşler o kadar fazla olur. Sosyal medyada içerik pazarlaması ise farklı dinamiklerden oluşur. Sosyal medya platformunun niteliklerine göre kullanıcı davranış analizlerine göre içerik yönetimi planlamak gerekir.

Hedef kitleye hitap eden, eğlenceli, samimi, doğal içerikler sosyal medyada çok daha fazla ilgi görür. Sosyal medya içerik pazarlaması sosyal medya platformunun özelliklerine göre farklı dinamiklerle planlanır. Örneğin Facebook ya da Instagram içerikleri farklı olur. Sosyal medya içerik pazarlaması uzmanlık isteyen bir iştir.

2) Reklam Yönetimi

Sosyal medya üzerinden belirli bir bütçe ile yapılan reklam çalışmaları sosyal medya reklamcılığı olarak adlandırılır. Genellikle sosyal medya üzerinde kendisini geliştirmiş ajanslar bu hizmeti sağlar. Profesyonel sosyal medya reklamı hizmeti almanız hem size daha etkili geri dönüşler alır hem de bütçenizi verimli kullanmanızı sağlar.

Sosyal medya gönderileriniz için daha fazla kişiye erişmeniz, daha çok etkileşim sağlamanız, yeni beğeni ve takipçiler kazanmak ya da doğrudan web sitenize yeni ziyaretçiler sağlamak üzere bu reklamları sizin için oluşturabilir ve yönetebiliriz. Sosyal medya reklamlarında bütçenizi boşa harcamadan, reklamlarınızı sadece hedef kitlenize göstererek, sizlere olumlu geri dönüşler sağlayan reklamlar oluşturabiliriz.

3) Sosyal Medya Takvimi ve Planlama

Kurum veya işletmenizin için belirlenen sosyal medya kimliği doğrultusunda aylık olarak içerik planlaması yapıyoruz.

İleriki dönemlere ait içerik planlarını sizin tarafınızdan süzgeçten geçirilmiş ve onaylanmış olarak paylaşıma hazır duruma getiriyoruz.

Güncel konular hakkında (Güneş tutulması, dünya çapında yaşanan ilgi çekici bir olay, ülkesel yaşanan büyük başarılar v.b.) kurum ve işletmeniz ile ilişkili özel içerikler oluşturuyoruz. Real-time (Eş zamanlı) adını verdiğimiz bu içeriklerle markanızın çok daha geniş kitlelere ulaşması ve sosyal medyada konuşulan konulardan uzak kalmaması önem veriyoruz.

Kurumsal Kimliğe Uygun Web Görsel Tasarımı ve Yazılımı

Doğru kurgulanmış bir web tasarımı, işletmeniz için bir güç merkezine dönüşebilir. Ne yazık ki, birçok web sitesi tasarımı sadece stile sahipken diğer önemli noktaları barındırmıyor. HES Marker olarak biz, iyi bir web sitesinin kalbinde üç önemli özelliğin barınması gerektiğini biliyoruz.

  • İş hedefleriniz,
  • Hedef kitleniz,
  • Online pazarlamanız.

Çevrimiçi olarak başarılı olurken doğru tasarıma da sahip olmanızı istiyoruz. HES Marker, iyi görünen ve sonuç veren web siteleri ve web uygulamaları oluşturmak için işletmeler, devlet daireleri ve üçüncü sektör kuruluşları ile birlikte çalışır.

On yıldan uzun bir süredir web siteleri tasarlamış deneyimli kadromuz, hangi tasarımın sektörünüze daha uygun olacağından emin olmak için sizi dinleyerek danışmanlık yaklaşımını benimser. Web geliştirme hizmetimiz müşterilere web sitesi ve web uygulamaları sunar. Oluşturduğumuz ve tasarladığımız web sitelerine odaklandığımız ana noktalar;

Görünüm

Etkileyici bir açılış sayfasına sahip olmak çok önemlidir. Müşterilerinizin web sitesinden aldığı ilk izlenimin ile potansiyel müşterilerinizi oluşturmasını sağlıyoruz.

Web İçeriği

Web sitesi için etkili bir içerik stratejisi, ziyaretçilerin web sitenizde kalmalarını ve geri dönmelerini sağlamada çok önemlidir. İşletmenizin fikirlerini ve amacını yansıtan en iyi içeriği size danışarak üretiyoruz.

Web Sitesi Kullanılabilirliği

Önem verdiğimiz bir diğer nokta ise, sitenizin erişim kolaylığıdır. Her web sitesini kullanıcı dostu olarak tasarlıyoruz.

İşlevsellik

Web sitesi tek yönlü bir etkileşimdir, dolayısıyla her bir bileşeni hızlı ve doğru bir şekilde çalışmalıdır. Gecikmeli veya kötü yapılandırılmış bir web sitesi şirket hakkında hayal kırıklığı yaratacak ve aynı zamanda kullanıcıları rahatsız edecektir.

Duyarlı Tasarım (Responsive)

Güncel bir web sitesi her cihaza duyarlı olmalıdır. Günümüzde insanlar çoğunlukla hareket halinde. Bu yüzden cep telefonlarında web sitelerini kontrol etmeyi tercih ediyorlar. Müşterilerinizin hareket halindeyken rahatça web sitenize göz atabilmesi için cihaz duyarlı tasarımlar yaratıyoruz.

Arama Motoru Optimizasyonu

Her web sitesinin görünür hale getirilmesi gerekir. Bir web sitesi tamamlandıktan sonra, arama motorlarında üst sıralarda yer alması çok önemlidir. Bunun için düzenli güncellemeler ve önemli miktarda çaba gerekir. SEO hizmetlerimiz kanıtlanmış sonuçlar vermektedir.

Web Sitesi Bakımı ve Güncellemesi

Çoğu site sahibi, web site faaliyete geçtikten sonra pek bir şey yapmaya gerek kalmadığını düşünür. Fakat bu hatalı bir yaklaşımdır. Çünkü arama motorları düzenli olarak sitelerin aktif ve güncel olup olmadığını denetler. Eğer sitenizi bitirdikten sonra zaman içinde siteniz üzerinde düzenlemeler, içerik güncellemeleri gibi dokunuşlar yapılmazsa arama motoru sizin sitenizi ‘ölü’ olarak algılar. Bu durumda siteniz sıralamada düşüşler yaşayabilir.

Yıllık Bakım ve Güncelleme Hizmeti Kapsamında Yaptığımız Çalışmalar

  • Site analizi ile hata ve eksiklik tespiti yapma
  • Simetrik olmayan tasarım ve sayfa bozukluklarını düzeltme
  • İstenen her türlü içerik paylaşımının site tasarımına uygun olarak yapılması
  • Web sitesindeki reklam alanlarının (banner) güncellenmesi
  • Sitenin mobil, masaüstü gibi tüm platformlara uyumlu hale getirilmesi
  • Sitedeki metin, resim, ses, video gibi içeriklerin güncellenmesi
  • Sitenin hızlı açılması ve site sayfaları arasındaki geçişlerin hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapılması için iyileştirmeler
  • Site sayfalarında sosyal medya eklentileri ekleme-çıkarma

Yukarıda sıraladığımız çalışmalar site bakım ve güncellemesi için birer örnek olup bu örnekleri çoğaltabiliriz. Bu bakım ve güncelleme çalışmaları dışında sitenize özel farklı ihtiyaçlar da söz konusu olabilmektedir. Bu özel durumlara karşı da deneyimli kadromuzla etkin çözümler üretmekteyiz.

Ayrıca; siber saldırılar dijital dünyanın içinde bulunan bir durumdur. Ne yazık ki her Internet kullanıcısının karşılaşabileceği bir durum olup önlemini almayı gerektirir. Siber saldırılar özellikle e-ticaret sitelerini tehdit etmektedir. Türkiye’de sadece 2020 yılında 1,692,320 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı düzenlenmiştir. 2019 yılına göre %81 oranda artışın gerçekleştiği Türkiye’de, dakikada 3 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı yaşandı. Bu riskler göz önünde bulundurulduğunda; web sitelerinin her katmanı ve aşaması özel güvenlik duvarlarıyla korunmalıdır. Düzenli olarak yenilenmesi gereken güvenlik duvarları web sitenizi, şirket güvenilirliğinizi ve şirketinizin güvenliğini sağlamaktadır. 

Online Pazar Araştırmalarının Yönetimi

Pazar araştırması, genel anlamda bir ürün veya hizmet fikrini, piyasa tarafından kabul edilebilir bir işletmeye dönüştürmenin ilk adımıdır. Yeni bir ürün veya hizmetle ilgili pazar araştırması genellikle Pazar Doğrulama (Market Validation) adı verilen önemli bir adımla başlar. Pazar doğrulaması, hizmetin veya ürünün hedef pazarda kavramsal olarak test edilmesi anlamına gelir. Başka bir deyişle, gerçek bir ürün üretmek veya bir hizmet sunmak ve daha sonra hedef pazarda ölçmek yerine, öncelikle ürün veya hizmet fikri ile ilgili hipotezler ve kavramlar değerlendirilir. Online Pazar araştırmasında da aynı yol ve yöntemler geçerlidir.

Başarılı pazar doğrulama yöntemleri

Pazar doğrulama anket ve fikir görüşmesi 3 soruya cevap vermelidir:

  1. Hedef pazar kimlerden oluşur? Rakip analizi
  2. Ürün veya hizmet fikri talep görüyor ve kabul ediliyor mu?
  3. İnsanlar onun için ne kadar para ödemeye hazır? Satın alma alışkanlıkları.