Gidiyor musunuz? :(

HESmarka, kurumunuzun ihtiyaç duyabileceği birçok konuda hizmet vermektedir. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için size ulaşabiliriz.

HESmarka Dünyanın Önde Gelen Mobilya Fuarlarında

 HESmarka Dünyanın Önde Gelen Mobilya Fuarlarında

Mobilya, günlük yaşamın her alanında kullanılan bir ürün olmakla beraber zaman içinde refah düzeyinin bir göstergesi olarak da kabul edilmeye başlanmıştır. Bu çerçevede, gelir düzeyi ve yaşam koşullarındaki değişmeler, değişik ekonomik koşullara uygun üretilen mobilyalar ve DIY (kendin yap) mobilyaların sektördeki fiyat farkı yüzünden ulaşılamaz ürünleri tüketicilerin kendi seviyesine çekmesi pazarın gelişiminde en belirleyici unsurlar haline gelmiştir.

Dünyadaki sınırların gümrük ve ticaret anlaşmaları ile kaldırılması ve hafifletilmesi, üretim ve design da oluşan teknolojik yenilikler ile mobilya sektörü son yıllarda hızlı bir küreselleşme yaşamıştır. Bu, özellikle son derece rekabetçi bir ortamda maliyetleri azaltmak isteyen büyük üreticiler ve perakendeciler tarafından kurulan küresel üretim ağlarının sonucudur. 200 milyar dolarlık mobilya ticaretinin ihracat kısmı 70 ülkeye dağılmaktadır. Kuzey Amerika ve Avrupa hammadde de mobilya üreticilerine en çok ihracat yapan bölgeler olmasına rağmen satın alma hacmi en yüksek olan bölgelerde onlardır. Çin ise dünya üzerinde mobilya ihracatını en çok yapan ülkedir. Türkiye 2018’de dünyada mobilya ihracatı yapan ülkeler arasında 20. Sırada yer almıştır bu ihracatın en büyük kısmı Irak’a gerçekleştirilmiş 2. Sırada da Almanya izlemiştir. Dünyanın önde gelen mobilya ve iç tasarım fuarları ise her yıl Almanyanın Köln şehrinde düzenlenen bu sene kapılarını 14 Ocak’da kapılarını açacak olan IMM Köln fuarıdır. Kolnmesse fuar merkezinde düzenlenen uluslararası, halka açık bu fuarın ana odağı çağdaş mobilya ve iç tasarım olmakla birlikte aynı zamanda yenilikçi malzemeler ve kumaşlar ve en yeni mimari aydınlatma tasarım teknolojisini de sergilenmektedir. İstanbul’da 21-26 Ocak arası düzenlenecek Uluslararası Mobilya fuarına 600’den fazla yerli ve yabancı üreticiden ithalatçıya katılımcı beklenmekte. SALONİ MİLANO Milano Mobilya Fuarı, her yıl Milano'da düzenlenen dünyada türünün en büyük ve en prestijli fuarıdır. Dünyanın dört bir yanından gelen mobilya üreticileri ve tasarımcılar en son moda ürünleri sergilemektedir. Bu sene 21 Nisanda kapılarını açacak olan fuar mobilya trendini belirlemektedir.